Offerte aanvragen

Historie

landgoed de westerbouwing

Een locatie met een verhaal.

Landgoed de westerbouwing historie

Grenzeloos genieten op een historische locatie

Wij omarmen de historische elementen die Landgoed de Westerbouwing verbinden met de omgeving en haar vroegere bezoekers. Voor veel mensen is het een plek van jeugdsentiment en mooie herinneringen. Landgoed de Westerbouwing is een speciale locatie waar wij bezoekers meenemen door de tijd. Een locatie met een verhaal dat wij koesteren met onze herinneringen en behouden met onze visie.

Een locatie met een verhaal

200 jaar terug in de tijd

Sinds haar bouw, zo’n 200 jaar geleden, heeft locatie Zicht heel wat gezien en meegemaakt. In menig fotoboek prijken kiekjes van de kabelbaan, de speeltuin en de zwaantrein. Maar ook de donkere dagen worden niet vergeten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de locatie bijna volledig met de grond gelijkgemaakt. Om de militairen die tijdens de Slag om Arnhem om het leven kwamen te herdenken, passeren er jaarlijks circa 35.000 wandelaars die meedoen aan de Airborne wandeltocht.

Op Landgoed de Westerbouwing staan meerdere gedenktekens en zijn memorabilia geëtaleerd. Bekijk oude prents uit de tijd van de speeltuin en aanschouw het servies van het eerste restaurant ‘De Westerbouwing’.